Wie ben ik


Mijn naam is Rajee Aswal-Bist, ik ben 32 jaar geleden uit het Noorden van India naar Nederland, Eindhoven verhuisd. Het was een bijzondere ervaring om als 20-jarige het leven dat ik kende achter mij te laten en opnieuw te beginnen in Nederland. Het leren van de Nederlandse taal was het enige redmiddel voor om mijzelf te integreren in de Nederlandse samenleving. Daarna zijn onze twee kinderen geboren. In die periode waren er weinig mensen uit ons eigen land en familie en vrienden waren er ook niet. Het voelde alsof je er helemaal alleen voor stond. Mijn man en ik wisten niet hoe Nederlandse ouders hun kinderen opvoedden en wat er allemaal bij komt kijken.

We dachten dat het een taboe was om over de opvoeding van je kinderen te praten maar ook over dingen die je lastig vindt in de Nederlandse samenleving. Een paar jaar later kreeg ik een auto-ongeluk, voor de geboorte van onze tweeling. Toen is mijn leven helemaal veranderd. Ik kreeg lichamelijke klachten en kwam in het ziekenhuis terecht. Daar kreeg ik een coach, met wie ik alle moeilijke dingen kon bespreken. Ik merkte dat het praten over moeilijke dingen mij veel heeft geholpen. Ik kreeg weer zin om leuke dingen te gaan doen voor mezelf. Het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness heeft mij nog meer op weg geholpen. Ik ben daarna weer gaan studeren en na een hbo-studie als maatschappelijk werker heb ik de afgelopen 15 jaar in de hulpverlening gewerkt. Tijdens het werk als hulpverlener merkte ik dat er veel nadruk wordt gelegd op de problemen van het kind en minder op de krachten en kwaliteiten van het kind. Ik heb toen besloten om het anders te gaan doen.


Met Patangam ga ik bieden wat ik miste in de hulpverlening, namelijk: het versterken van de krachten van het kind in plaats van de klachten.

Rajee Aswal-Bist

Gevolgd Opleidingen, cursussen & methoden