Kinderyoga


Wat is yoga & hoe helpt het?

Het woord ‘yoga’ betekent: verbinden van het lichaam en geest. In de praktijk zie ik dat kinderen op plekken als thuis, school of in hun vrije tijd, vaak in hun hoofd zitten. Er komt veel informatie binnen bij kinderen via sociale media, de telefoon, de ipad of televisie. Door het beoefenen van yoga kan het lichaam en de geest tot rust komen. Ook leert het kind focussen, bijvoorbeeld op school, beter concentreren en yoga bevordert tevens de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van het kind.

De yogahoudingen die ik gebruik zijn veelzijdig, afwisselend, op het kind gericht en worden op een speelse manier aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van ontspannende muziek en diverse yogaoefeningen zoals ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijn.

Het is belangrijk dat de kinderen de yoga oefeningen thuis dagelijks blijven oefenen. De ouders kunnen het kind helpen door samen een aantal yogahoudingen te doen. Daarom biedt Patangam ook yogalessen aan moeders (zie yoga rooster). Door samen een aantal yogahoudingen te doen kan er een verbinding ontstaan tussen de gezinsleden.

Kleding

Zorg ervoor dat je makkelijk zittende kleding aandoet, waarin je makkelijk kan bewegen (bv. een trainings- of joggingbroek, een T-shirt en een warme trui). In de winter zijn sokken met een anti-slipzool aan te raden. Er zijn yogamatten aanwezig, je mag je eigen kussen en een dekentje meenemen.

Aanmelding

Als je je kind wil aanmelden voor de kinderyoga, neem dan contact op via het contactformulier. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Yoga rooster

Maandag (Yoga voor moeders)

19.30-20.30 uur

Locatie nader te bepalen

Woensdag (Kinderyoga)

14.00-15.00 uurKinderen van 5 t/m 8 jaar
15.15-16.15 uurKinderen van 9t/m 13 jaar

Locatie; Nader te bepalen

Vrijdag

16.00- 17.00 uur5 t/m 8 jaar
17.15- 18.15 uur 9t/m 13 jaar

Nader te bepalen